Snart nyponrosfräsch igen :-)


Idag klickade jag hem en body mist ifrån http://nailsbodybeauty.se/ som har fri frakt vid kortbetalning och inget lägsta ordervärde!. Märket på misten är OPI och doften heter "Cran&Berry". Jag har precis sprayat slut på min body mist ifrån Victorias secret. Den heter "pure seduction" och var helt underbar, men det är ju roligt att testa något nytt!

Jag är nog riktigt addicted vid body mists för jag har (trots duschande) känt mig sunkig hela dagen, då jag inte kunnat spraya på mig denna typ av väldoft.

Imorgon kommer min älskling hem. Han jobbar långt borta och vi har varit särbos hela veckan. Men imorgon blir det fest, jag har redan börjat planera lite godsaker, antingen Polly chokladkaka eller chokladkaka med marshmallows till efterrätt. Mums!

Typisk 70-talistföräldrar?


Åh, vad det är roligt att vara förälder och få återuppleva sin barndom igen :-)

Jag är måhända barnslig, men jag älskar t.ex. Lindex Fem-myrorkollektion och apotekets nya badserie, anser att myrorna och elefanten är otroligt söta:

(Bilder: www.lindex.se och www.apoteket.se)

(Kan erkänna att apotekets Bamseserie och Lindex Bamsekläder är "jag" också storförburkare av...)








Spartips för frusna tassar!

Någonting jag gör just nu är att bunkra vantar! Jag är hopplös på att förlägga vantar, men det fina i kråksången är, att nu när vi närmar oss våren rear de flesta butiker ut sina vantar (även mössor och halsdukar) d.v.s. som upplagt för att lägga upp ett vantlager inför kommande vinter!

T.ex dessa vantar på Lindex.se outlet har kostat ca 100 kr, nu får man dem för ungefär tre guldtior!Bild: www.lindex.se

I-landskris!!! Vanilla-serien utgår?!


Ja, någon som vet om ryktet stämmer, att The Body Shops vanilla Serie utgår?

Jag sprang in på The Body Shop idag för att köpa en body mist, men upptäckte till min fasa att bara en enda body lotion i vanillaserien stod på hyllan där den serien förr tronat. Finkammade butiken, men antog att serien är på väg att utgå.

Detta innebär att jag nu för första gången på fem år inte är indränkt i Body mist. Body mist är någonting som jag onekligen älskar då jag tycker andra dofter kan kännas för tunga dagtid.

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska köpa Biotherms eau pure, eller om jag ska satsa på något kakbulldoftsaktigt, vilket jag var ute efter ifrån början (Vanilla alltså) Eau pure är ju mer en "nuduschad"-doft med lite blommiga inslag, och något dyrare än andra dofter (men kan beställas billigare ifrån t ex U.K)

Några tips?


Köpt en pudrig gammal vän!

Du har väl inte missat att Kanebo tydligen tänker göra om/sluta tillverka vissa av sina produkter och därför rear ut dem till vrakpriser? Jag misstänker att alla ställen som säljer Kanebo säljer ut vissa produkter (jag köpte mina på Åhléns) B.l.a. det legendariska Kanebo TF pudret säljs ut. Det är ett heltäckande puder som medför att man ser ut som en porslinsdocka!

Själv känner jag mig smått nostalgisk inför mitt nyinköpta Kanebo Total finish puder samt dosa. Detta var nämligen det första puder jag som tonåring köpte! (och det var inte igår *host,*host*) Jag tror dock jag bara hade råd att köpa det vid ett par tillfällen före jag började plugga och blev för fattig. Sedan fick jag barn och blev...för fattig igen :-)

Nåväl. Dosan är mycket snyggare än den var för 15 år sedan! Då var den vit och jättebullig, nu är den mer slimmad och guldig *myser*.

Nagellack för fluffmammor och andra!


Har ju alldeles glömt bort det senaste tillskottet av nagellack här hemma. En ny darling vid namn "Smashy cerise" ifrån IsaDora. Det blir lika fint naglarna som det är i flaskan. Väldigt rosa och skimrande!

Nu ska här läsas Kalle Anka och "Här är en liten gris" för barnen, det senaste är väldens sötaste kapitelbok om en gris som gör allt för att bli sedd av den han trånar efter... (inklusive dricker whiskey, hi,hi)



(Bild lånad ifrån nailed.se)

Danska barnkläder-tips!


Jag gillar saker med färg och form, och det märks på såväl inredning som klädsel här hemma.

Något som särskilt faller mig i smaken är alla fantastiska danska barnkläder (vad är det i danskarnas dricksvatten egentligen?) Ett märke jag gillar är exempelvis Ida T. Ida T har mestadels mjuka, stretchiga och färgglada barnkläder, många bär olika, roliga (djur)tryck.

Dottern älskar sina Ida T kläder och nu återstår det att se om sexårige sonen anser sig se tillräckligt cool ut i flodhästbyxorna och lite annat jag klickade hem igår. I Danmark har nämnligen Ida Ts sajt just nu 50% på sina varor! En hel del var utplockat igår, men jag gjorde några fynd :-)

Ett exempel på hallonröda, sköna tajts ifrån Ida T:



(Bild: www.idat.dk)

Ååååhhhh, Fluffmama vill ha!



(Bild: www.fluffbabes.se)

Holy macarony, dessa ljuvliga tingestar att fästa i örsnibbarna, finns i massor av olika färger. Kan köpas hos www.fluffbababes.se. Vill ha (läs; ska ha), så sött till våren!

Gårdagens mums!


Jag gillar att laga mat, att hitta på egna recept. Igår komponerade jag ihop en gryta, som jag blev väldigt nöjd med. Lägger därför den på bloggen, så jag kommer ihåg det och andra hugade kan prova!

Köttgryta med aprikoser:


4-500 gram nöttkött
1 burk aprikoser med spad
ca 5 champinjoner
1/2-1 hackad gul lök
1.5 dl chilisås
0.5-1 tsk curry
salt
2.5 dl grädde

Börja med att marinera nötkött i tärningar i olja och kryddor såsom t ex peppar, chili och kanske curry över natten.

Följande dag bryner du först köttet i t ex smör eller margarin.

Därefter ska köttet kokas i 3-4 dl vatten + oxköttsfond (eller köttbuljongtärning) i minst 2 timmar så det blir riktigt mört.

Sedan tar du och häller bort (glöm inte det, annars blir det köttsoppa av det hela) kokvattnet.

Häll 2.5 dl matlagningsgrädde, 1 tsk curry, 1.5 dl chilisås samt spadet ifrån en bruk aprikoser, över köttbitarna grytan istället. Låt puttra i 60 minuter!

Under tiden fräser du 1/2-1 gul lök samt några skivade champinjoner. Lägg i grytan efter ca halva koktiden, då läggerer du också ned de konserverade aprikoserna. Lägg i majzena redningsmjöl om grytan är för tunn då den ser färdig ut.

 När grytan är klar saltar du efter behag.
 Servera med potatis, ris och grönsaker.

Detta blir en söt och ganska barnvänlig gryta :-)

Inhandlat flytande guld!


Jag är lite hälsointresserad, även om jag förhåller mig kritisk genetemot hälsokostbranchen. Nåväl. Igår köpte jag kallpressad linfröolja i Lifebutiken. Linfröolja innehåller stor mängd Omega 3 fettsyra samt b.la. e-vitamin. Kostade runt 80 kr och jag köpte den med hopp om att eventuellt dämpa min PMS samt torra hud på armarna. Tanken är att äta 1-3 tsk per dag som "vitaminterapi" för dessa ändamål. Ska bli spännande att se om det ger effekt!

"Bomber i brevlådan"!


Ja, paketet såg onekligen ut att innehålla två bomber, men det var alltså www.lyko.se som redan hunnit få iväg mitt paket, imponerande med tanke på att vi bor relativt långt uppe i de norrländska skogarna!

Detta innebär således att jag givetvis hunnit testa såväl TiGis After-party som TiGis Papayarazzi Body lotion. Den förstnämnda gör verkligen håret väldigt silkesmjukt och glänsande, passar mitt hår klart bättre än Sebastians potion 9 som jag använt förut!

Papayarazzi Body lotion är tunn och doftar fruktigt, dock aningens artficiellt, men är aboslut trevlig, kan tänka mig att den passar riktigt bra sommartid!

Håret är slätt, men ledset!


Håret blir ju slitet av plattången! Inte vet jag om TiGis "After Party" i så fin rosa, ekivok (?) flaska är det rätta för det ledsna barret, men när jag såg att den fanns i provförpackning på Lyko.se för runt 60 kr slog jag till! Flaskan jag beställde innehåller 50 ml och den ordinarie flaskan är på 100 ml, samt kostar runt 200 kr, så det blir faktiskt billigare att köpa två småflaskor än en stor flaska :-) (för er ekonomiska storkonsumenter)

Jag beställde också minisar av TiGis paparyarazzi bodylotion samt duschgel.

Så här beskriver Lyko produkten:
 


Egenskaper:

Utseende: Mjukt, glansigt och friskt.
Känsla: Mjukt och smidigt.
Konsistens: Lätt.
Hårtyper: Alla hårtyper och längder.
Doft: Frisk frukt.
Detaljer:
Kontrollerar flygigt hår.

Tar bort trassel.

På morgonen är den här produkten din bästa vän!

 (Bild: www.lyko.se)


Bara att invänta paket :-)

Cliniques läppstift!


Köpte häromdagen, på vinst och förlust, alltså ett Cliniqueläppstift. Jag har tidigare endast testat Dior. Estee Lauder och Shiseidos läppstift i "lyxklassen" och Cliniques kostade väl runt 200 kr, så det kanske får klassas dit också, även om de är snäppet billigare än tidigare omnämnda varianter. Nåväl, jag blev otroligt positivt överraskad av läppstiftet (det står "long lasting på det, så det är inte t ex butter shine"), för det klarade åtminstone två maträtter samt tre glas vin, utan påbättring! Vid en snabb research på MUA ikväll såg jag också att Cliniques läppstift är väldigt populära generellt, betygen ligger ofta på 4-4.5!

Mitt läppstift heter "Spanish rose" och får definitivt 4.5/5 i betyg!

Just nu har Clinique en gåva om man köpert två produkter ur deras sortiment (Åhléns), kanske något av intresse för den som vill bli vårfin?

Gåvan innehåller dessa produkter och är värd ca 800 kr:

En ögonmakeup remover

En mascara high impact
en turaround koncentrat
en ddm lotion
tre penslar
en ögonskugga
ett rouge/highlighter
ett läppstift

(Bild: Åhléns.com)

(Bild: www.åhléns.com)


Trött på Kicks!


Jag tycker förvisso att Kicks är himmelriket vad gäller sminkinköp då ju stället flödar av märken och personal, men i helgen blev jag så trött att jag övervägde att klippa Kicks klubbkort och övergå till Åhléns istället!

Nu till saken. Var på riktigt gott humör och anlände tidigt till Kicksbutiken, där jag strosade runt med 3-4 andra personer, jag försökte hitta ett läppstift. Först botaniserade jag kanske i 20 minuter bland alla märken som finns, sedan började jag se mig om efter hjälp. Två expediter var upptagna med varsin kund och en tjej stod i kassan och såg uttråkad ut, varpå jag trippade dit och sa "Ursäkta kan du hjälpa mig, eller"?

Då börjar expedittjejen flacka med blicken och se allmänt skakig ut, därefter hummar hon "Näää...jag måste, stå här...här i kassan och sköta den...men....men alltså...det ska finnas tjejer där ute..."

Jaha, jag blir lite förvånad över att en kassaapparat kan behöva omhuldas så, men trippar iväg och glider runt mellan sminkställningarna ett tag och spanar in expediterna, men de är ju upptagna. Då smälls plötsligt en dörr upp och en äldre dam stegar bestämt ut, jag säger "Hej, kan du..." men får ingen reaktion, utan hon smattrar förbi mig och dyker ned i en låda som ska packas upp.

Jag går då fram till hennes och säger "Hej...du jobbar här va...."

Damen tittar då upp med möööööörk blick och fräser "Ja!?"

Jag ler blidkande mot Tant Arg och säger "Jo, det är så här, att jag ska på fest imorgon (ser jätteglad ut) och undrar om du skulle kunna tipsa mig om ett fint läppstift som skulle passa mig"

Tant arg tittar då på mig snabbt och utbrister ilsket "Näe, inte på rak arm"

??? Inte på rak arm? Jag undrar i mitt stilla sinne vad sjutton det betyder. Det är inte direkt så att jag kräver att hon ska spotta ur sig förslag direkt, men visst, det hela får gärna avklaras inom den närmaste halvtimman åtminstone.

Antagligen ser jag då lite paff ut för plötsligt verkar Tant Arg få ett sting av dåligt samvete i ögonen och stegar fram till närmaste läppstiftshylla, som finns på IsaDoras monter. Hon grabbar tag i två läppstift, studerar dem ingående, provar sedan snabbt på handen och suckar medan visar resultatet "Njaaaaa, kanske de här då", klämmer hon sedan ur sig med klagande röst och låter faktiskt inte längre arg, mest uttråkad "Annars vet jag faktiskt inte". Jag tittar på hennes hand. Läppstiften har någon frostig ljusrosa färg och ser exakt likadana ut som de hon själv har på läpparna, men jag kan absolut inte se att de är smickrande varken på henne eller på mig, men av alla de hundratals läppstigt denna Kicksbutik måste ha i sin ägo, kan Tant Arg/Uttråkad alltså erbjuda mig TVÅ stycken, ifrån IsaDora. Ser jag väldigt konstigt ut eller något, eftersom inga läppstigt verkar passa mig?

Jag ursäktade mig med att jag behövde betänktetid gällande hennes förslag och låtsades studera dem ingående, innan jag smet ut ur butiken.

Efter Kicksbesöket gick jag först till ett mindre parfymeri (det enda lilla parfymeri som finns här) men där hittade jag inte heller något som passade mig, däremot fick jag otroligt bra hjälp, därför köpte jag en liten sak där bara som "Tack-för-hjälpen-jag-vill-stödja-er-serviceminded-verksamhet", nämligen "Shiseidos blotting papers" (jättebra alternativ för er som lätt får blank näsa, det är papper med lera som suger bort det blandka utan att förstöra sminker) De är ganska dyra, men är å andra sidan större än tex Bosy shops variant.

På Åhlens fick jag lika bra bemötande och hittade ett läppstigt ifrån Clinique och fick en pratstunt med en blond tjej som jag handlat av förut och som är jättegullig.

Efter dagens shoppingtur funderade jag allvarligt på att sluta handla på Kicks och istället börja köpa allt smink på Åhléns. Vad har jag att förlora på det liksom? Här i stan (Umeå) har de lika bra utbud som Kicks, trevligare personal och bättre poängsystem tror jag, eftersom jag också handlar annat på Åhléns kommer jag ju också snabbare att få checkar.

Men vad trist, för jag gillar ju Kicks som "idé"!

Men deras service "suger" här som en tonåring skulle uttryckt det.







Fröken-sverige-spotting!


Får bli ett snabbt inlägg efter helgens baluns. Ni insatta vet att Fröken Sverige trots att spektaklet minst sin forna glans, fortfarande existerar!

Igår fick jag mig en närtitt på vår Fröken Sverige, Lina Hahne, och kan meddela att jo visst, hon är jättevacker!

Grattis Lina samt alla andra i Linas klass, ni är ett skönt gäng! Som någon klok talare konstaterade: det är ni ödmjuka som kan acceptera andras fel och brister som tillhör "eliten"!

Upplysning hemma i vintermörkret-ljuspunkt!

Idag när vi handlade på vår lilla lokala ICA-butik hittade jag dessa små söta tingestar, finns i svart och vitt. Vad jag då inte visste var att de utformats i samarbete mellan Röda Korset, ICA och Konstfack. Priset är 79 kr varav 30 kr går till Röda Korset. Vilket toppeninitiativ! Jag föll för den vita modellen, skulle göra sig bra hemma hos mig!  (Bild: Joel Wåhréus)





Ny mirakelhårkur!


Botaniserat på Kicks hemsida inför morgondagens nagellacksinköp (m.m;-)) och vad skådar mitt öga? Jo, en ny hårvårdsserie ifrån "Aussie" är på intåg och den hårkuren ifrån den omnämda serien, har fått inte mindre än 4.5/5 i omdöme på MUA! Intressant!

Den ska tydligen bara kosta någon hundralapp, så är ni behov av billiga mirakel framledes, håll utkik?

(bild: kicks.se)

En rosa housebabes våta, fluffiga dröm?


Som doftoman kan jag dock erkänna att det här hade troligtvis livat upp dagens fejande: marshmallowdoftande allrengöringsmedel!!! Enligt tillverkaren ska produkten lyfta städupplevelsen till oanade höjder! Fast tallbarrsdoftande såpa är å andra sidan inte så dumt det heller, och onekligen mer prisvärt :-) Men liiiite kul tycker jag det här konceptet är:

(Bild: fluffbabes.se)

Nu ska jag dock överge fejandet till förmån för uppsatsläsande. Uppfräschande för hjärnan kanske?

Diskmedel som skönhetsmedel!?


Idag har jag varit en duktig housewife och "dansat" ut julen och förberett inför lördagens champagenmottagning då huset ska inspekteras av diverse människor. Har försökt piffa till städningen med musik, men nja....så jättekul blev det ändå inte....

Har ni "husmödrar" förresten noterat att det numera finns ett diskmedel som heter "Yes Clean&Care". Annonsen till detta kombinerade disk- och skönhetsmedel fick mig att se rött, det står i den bla "skäm bort dina händer, ta hand om disken" och konsumenten informeras vidare om att det är på händerna de första ålderstecknen på en kvinna avslöjas. Själva produkten lanseras alltså som någonslags kombination mellan diskmedel och manikyrbad! Det ultimata produkten för den perfekta husfrun, stå vid diskbänken och jobba samtidigt som du får för evigt unga, vackra frökenfingrar! Typiskt också att "produktinformationen" helt klart har kvinnor som målgrupp!

Bah! Bojkott eller hur!?

Tacka vet jag latexhandskar då man diskar och städar, manikyrbadet kan väl vänta, det behöver man inte sköta bland smutsiga tallrikar och bestick!

Nu, på med latexhandskarna och städa vidare :-D

"Matchande" vård


Med anledning av förra inlägget vill jag tipsa om Neutrogena visibly Clear hudkräm för 65 kr,den innehåller också salicylsyra (som motverkar "orenheter" och "skalar av" huden lite "döda" hudceller)  det är en gelé som ger lite fukt, men håller ansiktet matt under dagen. På natten är jag så trist(?) att jag använder Propyless kräm ifrån apoteket, men det är en medicinsk kräm som faktiskt fungerar!

Neutrogena (bild: apoteket):

Godnatt och kvällstvagningstips!


Sista dagen till ända med den nyfödda bloggen, det var ganska kul :-)

Vill tipsa er om en produkt jag tycker är jättetrevlig och billig!

Det är en rengörinsprodukt man kan köpa på apoteket för någon 50-lapp och det är något så fantastiskt som en kombinerad ansiktsmask och rengöringskräm i "lerform". Jag tycker den är klart jämförbar med Dermalogica Clay, som dock kostar betydligt mer. Tanken är alltså att antingen använder man den för att tvätta en fetare hud eller så lägger man den som en mask i fem minuter!



Veckans shoppinglista!


Blev inspirerad av Rocketqueen och tänkte skriva in min shoppinglista på bloggen, då vet eventuella läsare också vilka prylar som kommer att dyka upp i bloggen under veckan! Nu blir shoppinglistan inte lika flashig som RQ:s, men är man glad bloggamatör så är man ;-)

Veckans shoppinglista:

Locktång för korkskruvslockar (till dottern)

Viva la Diva flytande glittereyeliner

Halsband ifrån Pilgrim eller Sisters

Nya "klackeskor"

Läppstift?

Läppglans ifrån Chanel?

Make up stores "kakfoundation"?


(De tre sistnämnda sakerna är som synes väldigt osäkra)





"Billig" och bra plattång!


Inför lördagspartajet har jag inhandlat diverse hårverktyg (ja! Jag är smått hysterisk inför "min lördag")

Dels har jag köpt en locktång med för stor diameter, men det verkliga kapet jag vill tipsa om, var en plattång ifrån OBH Nordica. Den är röd och fin och på förpackningen görs det reklam för att den varit bäst i test vid något tillfälle.

Nu är jag varken frisör eller legitimerad plattångssnille, men jag tycker att den var klart prisvärd (ca 500 kr på Åhléns) och funkar bra på mitt hår som har diverse vågor och virvlar!

Jag plattar håret tillsammans med ett värmeskydd ifrån Goldwell som har det gulliga namnet "Hot darling" , en fettfri spray som ska ge skydd och glans:-)

Jag = doftoman!


Enligt vetenskapen är man tydligen på väg in i en depression om man är väldigt förtjust i att parfymera sig och stämmer det, är jag nog illa ute - jag har alltid varit "doftoman" ;-)

Jag tror inte jag kommer införskaffa någon ny doft inför lördagen (av ekonomiska skäl, inte för att det inte vore trevligt) men jag vill tipsa om en doft jag fastnade för vid mitt senaste stadsbesök då jag slank in på The Body Shops realisation. Givetvis hittade jag några produkter till fullpris jag blev helgalen i!

Doftlinjen jag föll för heter "Japanese Cerry Blossom". Den doftar...annrolunda, men otroligt gott. Jag gick och sniffade på mig själv hela dagen efter att jag provsprutat!

Linjen har både bodu butter (jippi!) parfym och annat!



Smycken

Dessa örhängen ifrån www.jewel.se, ska jag bära på lördag, till min nya, svarta spetsklänning. Nu saknar jag bara ett halsband och det ska införskaffas i veckan. Är i valet och kvalet om jag ska ha ett halsband som är långt och dinglar en bit ned i urringningen eller ett som är kortare?



Besvikelse i brevlådan...


Usch, jag köpte via Tradera ett utgånget läppstift som heter "Ritual" (HR) att ha på lördag som alternativ till Pure pops, men idag när det anlände såg jag att det inte alls liknar den färg som var på traderabilden. På bilden likade det Nars chockkrosa läppstift, men i verkligheten var det ganska svagt blålila och inte alls smickrande. Pure pops "raspberry" såg riktigt fint ut jämförelsevis. Nåja, får antingen leta vidare efter det perfekta läppstiftet eller köra på Pure pops. Det är lurigt det där med färger på datorn, kan tydligen skilja sig enormt beroende på vilken skärm man har, eller så blev jag väl lurad *suck*

Chanel har också jättefina läppglans jag är sugen på, men läppglans är ju inte så hållbart och att lägga läppglans över Pure pops känns inte så kul eftersom läppstiftet redan är så glansigt, dock är det inte så glittrigt.

Fint på bild, men inte i verkligheten:


Fantastisk festbas!

(Lika bra att ösa på med inlägg då jag har tid :-))


Man kan givetvis använda den här primern till vardags också, men det tänker inte jag göra. Basen som alltså är en primer som ska förminska porer m.m. och utjämna huden, heter "Le Blanc" och märket är Chanel. Tyvärr är den hutlöst dyr, men ska man på "festernas fest" och t ex haft problemhud tycker jag man kan unna sig den.

Basen är vit och smått kemiskt doftande. Den finns tydligen i två varianter, men min heter "sheer illuminating base" och den är mer täckande än den andra varianten, tror jag (och eventuellt mindre skimrande)

Jag tycker att hudtonen blir väldigt fin med denna produkt, men man ska nog vara blek i grunden för att inte känna sig för blek. Öser man på för mycket ser man spöklik ut, så man får ta det lugnt. Idén är att man har en foundation ovanpå denna produkt för att få en "perfekt hud" och med en bra foundation tycker jag åtminstone man kommer närmare den där "perfekta huden".

Har inte bestämt mig för om jag ska testa Make up stores heltäckande foundation eller använda min vanliga ifrån Estee Lauder ovanpå denna produkt, vi får se :-)

Detta är iallafall en produkt jag helt klart kan rekommendera för den med kosing över och lite ojämn hudton pga forna småplitor etc!


Perfekt läppgunk!?


Liulltjejen vill för närvarande inte umgås med sin gamla mamma, så jag passar istället på att slänga in lite information om vad som eventuellt ska göra mina läppar vackra på lördag!

Jag har letat ett läppstift som är perfekt hallonrosa, men tyvärr har jag inte hittat något i de billigare prisklasserna, fast jag vet att både Lumene och andra märken har haft det! Har eftersökt något som helst också är icke-heltäckande, vilket brukar svårt att få tag på hos budgetmärkena.

Däremot hittade jag ett dyrare som jag testat och antagligen kommer bära på lördag, fast jag inte är 100% nöjd.

Läppstiftet heter "Raspberry pop" och kommer ifrån Estee Lauder. Det enda felet med detta stift tycker jag är att det inte drar tillräckligt mot blått för att passa mig perfekt, dessutom är det så oerhört skirt att hållfastheten inte är så bra. Det positiva med stiftet är dock att det är just skirt och "krispigt" , det är egentligen mer som ett läppglans, än ett täckande stift. Läpparna ser oerhört fuktiga och lena ut med detta stift och de "mår bra" av det! Doften är jag dock mer tveksam till. Det doftar medelstarkt av "tantparfym" och jag tror parfymen medför att det sticker lite på läpparna vid appliceringen.

Trots nackdelarna med stiftet är jag dock smått förälskad, just för att det är så skönt på munnen! Sedan ser jag ju inte helt tokig ut i det, vilket ju är positivt, även om jag varit klart snyggare om det haft en kallare underton :-)


Bliva-fin-funderingar!


Ska ju på stor baluns på lördag, vilket innebär både stora ekonomiska och tidsmässiga uppoffringar. Är ju så sällan på baluns att partystass, smink och smycken måstat (egenhändigt påhittat verb) införskaffas.

Är hemma med lilltjejen idag och tänkte visa lite av grunden till lördagens "outfit" :-) Det här kommer jag måla spisrosor på kinderna med, det är av mörket Nars och i färgen "Desire". Det är riktigt knallrosa i dosan och väldigt pigmenterat, så det gäller att vara försiktig. Blir det för grällt brukar jag pudra lite över det.

Funderar fortfarande på val av halsband. Kommer att ha örhängen av Pilgrim, men vill ju inte se ut som en julgran!

Rouget:

  Nars desire
(bild: www.hqhair.com)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0