Vårkläder för att locka hit våren...

Usch vad jag avskyr att bo i norrland ibland. Det är förvisso ljusare ute numera, men att vakna frusen och upptäcka att det är -20 grader är inte så roligt tycker jag!

Igår testade jag iallafall Polarn och Pyrets webshop och det gick otroligt smidigt att klicka hem deras omtalade vindfleecejacka (i rött) med tillhörande rödrandig mössa till dottern. Får se om jag köper skaljackan senare, den är ju också otroligt populär, men det blir ju nästan en tusenlapp för båda och det kändes mastigt att lägga ut den summan på ett bräde.

Kan vidare meddela att Polarn och Pyrets webshop har fraktfritt månaden ut!!!

Grooming-grejor inköpt!


Jag ska jobba framöver, börjar kommande vecka, så förra veckan samt helgen har ägnats åt en uppdatering av såväl klädsel som grooming-grejor typ hår- och hudvård, eftersom förrådet av dessa ting verkligen har sinat!

Igår lade jag exempelvis in en beställning på www.hqhair.com.


Jag köpte b.l.a. en flaska Elizabeth Ardens "Good morning skin serum" och en hårinpackning ifrån Seah (Schwartzkopf) som man låter verka under natten och sköljer ur på morgonen. Jag är så dålig på att lägga hårinpackningar och vänta i flera minuter (vad ska man göra under tiden, jobbigt bök enligt mig) och nu börjar håret verkligen bli risigt eftersom jag börjat platta det, vilket ju torkar ut. Jag har läst/hört otroligt mycket gott om både denna inpackning samt serumet, så nu hoppas jag verkligen alla helgonförklaringar också stämmer så jag blir riktigt fin!


Polarn och Pyrets webbutik har öppnat!


Åh, upptäckte precis att Polarn och Pyret slagit upp dörrarna till sin webbutik! Tror de har fri frakt under en viss tid nu i början av lanseringen (men hittar ingen information om det på sidan).

Jag är så sugen på att i år köpa den vatten- och vindavvisande fleecejackan till dottern, de ska ju vara toppenbra. Helst vill jag ha windstoppern också, men då kostar det ju runt 1000 kr för kalaset och det känns lite dyrt och våren är inte så lång här i norr!

Vad köper du för vårkläder till barnen?




Roliga annonser....

Något jag brukar roa mig med när jag har långtråkigt är att titta på roliga annonser. På t.ex. Tradera kan man hitta en del säljare som ser för roliga ut och på Blocket kan man hitta skumma/kul annonser.

Via Blåelds blogg hittade jag den här annonsen som nog är ett skämt, alternativt författad av en miljömupp som ska återvinna allt, eller en person som definitivt inte kvalar in till Mensa:



Pris: 10 kr Sölvesborg

Hej. ska sälja min mandelmassa,
för den va inte god




Make Up Stores vårkollektion...

heter Fruidelicious. Tydligen ska produkterna vara knalligt 80-talsinspirerade med doft av t.ex. luktisar. T.o.m. nagellacken har tydligen fruktiga dofter (låter ju onekligen trevligare än sedvanlig doft av lösningsmedel).

Jag är riktigt sugen på ett skirt och knalligt rosa läppglans ur kollektionen och vill givetvis också sniffa på parfymen som beskrivs dofta inledningsvis cederträ och vit mysk. Doften övergår sedan till Jasmin för att avrundas med mellannoter som Röda vinbär och Fresia. Den beskrivs som fruktig, lätt och somrig!

Jag måste gå in på Make Up Store på måndag och titta om denna kollektion finns där. Längtar så otroligt mycket efter våren nu och lite våriga produkter då man har två meter snö utanför fönstret skulle nog vara trevligt!

En bild på make up ifrån vårkollektionen:





Serum för ödlehuden!


Jag har en lite halvknepig hud som blir torr av en jättebra produkt jag använder mot akne (Duac), den krämen använder jag ungefär varannan till var tredje natt. Det innebär att jag måste använda produkter mot torr hud för att inte ha torra flagor i asniktet, fast då blir min hud för fet eftersom den egentligen är fet i grunden och slår bakut av för feta krämer. Kortfattat: Smörjer jag in min torra hud glänser den som en säl efter någon timme, smörjer jag inte in mig med en tillräckligt fet kräm ser jag ut som en torr ödla.

Jag har testat allt med "fukt" i också, men det är för tamt för min stackars hud. Även Propyless är för tamt.

För några månader sedan upptäckte jag dock botemedlet mot detta problem. Tyvärr ett relatigvt dyrt sådan: Serum! Nu börjat mitt serum ifrån Phyris (det köpte jag okristligt billigt på en REA) ta slut och jag letar därör förtvivlat efter ett nytt serum i rimlig prisklass.

De serum jag är intresserad av är dels Elizabet Ardens omtalade "godmorgon"-serum, men det tycker jag känns för dyrt, 400 kr för 15 ml. Ett annat serum jag tycker verkar vara bra är Biotherms Aquasource Superserum, det innehåller 30 ml och verkar gå att köpa på nätet för 350 kr (fast då tillkommer frakt förstås) på Kicks kostar det dock närmare 500 kr har jag för mig...

Det trista är att jag behöver en massa nya kläder också då jag ska jobba i april-maj och måste se proper ut, så det här med serum kanske får vänta ändå...har hittat en massa fint ifrån Mexx och de plaggen är ju inte precis billiga...å andra sidan kan jag knappast se proper ut om jag ser ödlelik ut i ansiktet ;-)


Rengöra nunan!

Igår sprang jag in på apoteket på vägen hem ifrån universitetet. Eftersom apoteket är den butik med hudvård som ligger närmast universitetet (där jag känner mig som en inventarie) köper jag massor med hud- och kroppsvård där numera. Kan meddela att utbudet dessbättre dessutom förbättras för varje månad! Igår var jag väldigt intresserad av att prova någonting i Vichys sortiment (det är ju ett rätt omtalat märke jag aldrig testat). Jag har dock hittat en favorit gällande ansiktsrengöring som jag kanske skrivit om förut och den köpte jag istället då den är betydligt billigare. Det handlar alltså om Neutrogenas "Wash and mask". Denna produkt är så mycket som en kombinerad ler mask och ansiktsrengöring. När man rengör ansiktet blandar man den med lite vatten (jag är oekonomisk och struntar i det momentet) och tvättar med den på samma sätt som med en vanlig tvål. Den löddrar ingenting, men huden känns så otroligt mjuk och len efteråt. Den har en svag mintdoft, så huden känns dessutom otroligt "fräsch". Har man en lite fet/halvfet hudtyp anser jag att detta är en perfekt produkt.

En gång i veckan kan man smörja in ett tjockare lager med den och använda den som en lermask, men inte en obehagligt stel mask, utan krämig sådan.

Kostar runt 65 kr på apoteket!


Vaniljparfym ifrån Yves Rocher!


Jag beställde en vaniljparfym ifrån Yves Rocher för ett tag sedan och den har nu anlänt. Den kostade endast runt 40 kr och är en "eau de toilette", men den är ju inte så koncentrerad så den ger en relativt diskret "vaniljbullsdoft" på huden (vilket är bra då man t.ex. vistas i skolor med parfymöverkänsliga typer). Dessutom har den avdunstat efter blott halva dagen, så man kan byta doft framåt eftermiddagen ifall man har lust ;-) Jag är faktiskt nöjd med min lilla flaska, även om jag normalt sätt inte använder billiga "parfymer". Numera verkar dock Yves Rocher endast saluföra stora flaskor med denna doft för 95 kr, men jag kan ändå rekommendera den för vaniljälskaren! Jag fick också en vaniljduschgelé på köpet då jag beställde min parfym, och den produkten är också trevlig :-)

Det sägs för övrigt att män älskar doften av vanilj, men ska jag vara ärlig har min man (och inte heller någon annan man) inte direkt kastat sig över mig mer än vanligt på sistone, men det må så vara ;-)

Eftersom jag är ny kund hos Yves Rocher blev jag nu överöst med diverse lappar om erbjudanden, b.la. har jag 50% rabatt på allt i deras katalog samt fraktfri beställning, men jag hittade verkligen ingenting spännande i den :-(

Fick ett oemotståndligt erbjudande hem i brevlådan...

Kanske fler har fått nedanstående erbjudandet eller måhämnda det kan hittas via google för den intresserade? Det handlar iallafall om tidningen Glamour som ofta brukar ha bra erbjudanden. Den här gången erbjöd de iallafall tre nummer av tidningen samt en fullstor flaska Wild cherry showergel, en fullstor Wild cherry Body butter samt någonslags rivig duschhandske.

Då jag älskar fruktiga dofter slog jag givetvis till, även om tidningen inte brukar vara någon stor läsupplevelse för min del. Nu gäller det bara att komma ihåg att avbeställa tillsvidareprenumerationen sedan ;-)


Escadas nya doft verkar ju underbar!!!


Sprang häromdagen förbi Escadas nya doft "Ocean Lounge" , men hann tyvärr inte sniffa. Nu fann jag den på www.eleven.se och den verkar ju fantastiskt somrig = den måste jag nog testa! Så här beskrivs den på webshopen:

"Ocean Lounge från ESCADA är en blommigt fruktigt doft. Den öppnar med toppnoter av frostnupen och litchifrukt för att övergå till jordgubbsmaräng och violsorbet. Basen i denna fräscha doft är vanilj".


Åh, jag blir sugen på marängjordsgubbstårta när jag läser det där :-D

Och en titt på den fina flaskan:




Mango body butter, scrub och Clinique foundation...


Idag fick jag hem Mango Body butter + scrub som jag beställt på Tradera. Provade kroppssmöret och det doftar ljuvligt fruktigt, lite som sådan där bebisfruktpuré ;-) Jag hoppas det ska hjälpa min stackars torra vinterhud som annars kanske spricker som väggarna här hemma :-/ Tydligen har vi ett material i våra väggar man sällan använder numera p.g.a. att det så lätt spricker vid stark kyla. Denna vinter har det varit extremt kallt här och vi har följdaktligen jättetorr luft här hemma, så såväl våra stackars hudar som väggar är ju knastertorra! Jag har ju annars fet hud på kroppen, så det är verkligen ovanligt. Nästa vinter ska vi införskaffa en luftfuktare för att unvika det här torra inomhusluften! Tänkte resterande vinter/vår ställa ut lite vattenskålar i huset för att fukta luften lite grann. Hoppas nu också på mitt body butter!

Jag hade också beställt Clinique continous coverage www. cheapsmells.com och den anlände också idag, nästan som julafton! Jag har givetvis provat den och är nöjd. Nu har jag inte så mkt att täcka över, men de mörka ringarna under ögonen dolden den bra och även sugmärket på halsen ;-) Dock kändes den ganska kompakt på huden, inte som någon skir sak direkt, jag är dock väldigt nöjd ändå! Den är väldigt lik Max Factors heltäckande foundation Lasting perfomance på tub!

Budget foundation!


Sist jag var på H&M chansade jag och köpte H&Ms foundation av märket "H&M" för ynka 50 kr. Jag har blandade erfarenheter av H&Ms eget sminkmärke och efter viss research på nätet insåg jag att antingen hatar man eller så älskar man den här produkten. Tydligen anses den både vara för täckande och för lite täckande, vissa lär också få finnar av stearinet den innehåller.

Mig passar den dock väldigt bra och med Chanels la blanc under blir den definitivt helt perfekt. Den är förpackad i smidig (men ful) plasttub doftar inget särskilt tycker jag och känns tunn på huden. Jag upplever den inte alls som otäckt stram som vissa skrivit att den är, men samtidigt är den täckande, utan att vara pudrig, däremot fixerar jag denna foundation med puder efteråt. Kanske beror det på hudtyp? Jag har väldigt mjuk och tendens till lite fet hud. Sedan tror jag kanske inte man ska vräka på denna produkt, vilket kanske H&ms främsta sminkmålgrupp fjortisar tenderar att göra... (är jag fördomsfull nu?).

Den här produkten får faktiskt 4/5 "poäng" av mig. Som alla andra billiga foundations sitter den inte så perfekt precis hela dagen, men på mig sitter den faktiskt riktigt bra och med tanke på priset är det ett riktigt kap om den passar ens hud! Ingen festprodukt kanske, men väl en bra vardagsprodukt!(för oss som inte har fest varje dag ;-)).


RSS 2.0