Baddräktstips!


Jag förmodar att jag som 30 + gått och blivit tant när mammakroppen inte längre kan hentera vanliga baddräkter, utan kräver rejäla doningar med foder som håller in och puffar upp på rätta ställena...

Idag inhandlade jag iallafall en ny baddräkt i en underklädesbutik som är lite mer exklusiv än de vanliga kedjorna och Twilfit. Det var jag och tanter runt 50-60 som slogs om baddräkterna, så jag kände mig lite genant ett tag.

Men åh vad det finns många vackra baddräkter som dessutom är bra. Det finns ju de mest bedårande draperade och pärlbeströdda skapelser! Men det kostar ju att ligga på topp...det var så kul för jag hörde ett antal förvånade/förskräckta utrop ifrån provhytterna när folk tittade på prislappen. Priserna ligger nämligen runt 400-2000 kronor för en baddräkt i den butiken.

Jag var dock smart nog att titta på prislappen före jag provade så jag slapp förälska mig i något för dyrt.

Jag förälskade mig dock i en havsblå skapelse med en kaskad av blommor i olika kalla lila/rosa nyanser som bara kostade 400 kr. Den höll in mammamagen och hade inbyggd behå, perfekt!

Kan verkligen rekommendera er med kroppar som är lite "för runda" eller slappa att lägga på ett par hundralappar och köpa en bikini/baddräkt i en lite dyrare specialbutik för kroppen kan bli så enormt omformad för den slanten!

Baddräksångest!!!


Å, jag måste ha en baddräkt till på lördag då dottern vill till simhallen och jag vägrar gå dit i halterneckbikini. Jag känner mig obekväm i bikini inomhus!

Idag har jag provat baddräkter på Lindex och tyvärr var det jättekonstiga i modellen, eller så har jag konstig kropp. Imorgon ska jag gå til en "riktig" underklädesaffär och kan slå vad om att jag kommer hitta massor med baddräkter för tusenlappen som sitter som gjutet och gör mig till en snäcka. Tyvärr är det kostsamt att inte ha en modellkropp! Men först ska jag kika på den här, den ser ganska tjusig ut tycker jag:



( Bild från www.twilfit.se)

Recension av Biosilk Silk Therapy!

Jag har ju beställt en produkt jag länge varit nyfiken på: Farouk Biosilk Silk Therapy! Alltså droppar innehållande b.la. silke som vårdar håret. Priset ligger på 160-200 kronor.

Som tidigare nämnts har den flera gånger av Allures läsare fått en utmärkelse bästa produkt mot frissigt hår. Nu har jag hunnit testa denna prisade produkt ett tag och tänkte ge den ett utlåtande.

För det första är konsistensen väldigt lättflytande. Jag tycker den är en aning svårdoserad. "Några droppar" ska man ta enligt instruktionen, men jag har relativt tjockt axellångt hår och tycker jag behöver kräma på ganska rejält för att känna att dropparna överhuvudtaget finns där.

Sedan anser jag inte att håret ser särskilt glansigt ut efter appliceringen och det kanske inte heller är syftet. Men jag tycker en skönjbar glansighet är trevligt, därför är jag således en aning besviken...

Produkten medför dock att håret känns ganska "trevligt" efter applicering. Men absolut bäst resultat får jag om jag krämar på med massor av droppar (läs; överdoserar) på kvällen och masserar in i både min torra hårbotten och i håret. Om jag då på morgonen som vanligt tvättar håret, kan jag lova att iallafall mitt hår blir glansigt och känns jätteslätt, det är en ren fröjd att gå och klappa sig själv på huvudet ;-)

I mitt fall fungerar denna produkt alltså bättre som inpackning än som leave in-produkt. Eftersom syftet med produkten är att den ska fungera som leave in-produkt ger jag den "bara" 3/5 i betyg, men som nattinpackning får den 5/5 eftersom den vårdar både hår och hårbotten tioppenbra!


Det ultimata solskyddet för ansiktet?!

Jag har lite knasig hud, som gärna slår bakut då det blir varmar ute...och som lätt täpps till att feta, oljiga solkrämer...Nu börjar det ju bli varmare ute och jag letar därför bra solkrämer som inte täpper till!

Jag är ju intresserad av Vichy (deras barnsolskydd i sprayform fick högsta betyg i ett test i fjol)  och solsprayer ifrån Nivea och Eucerin fungerade hyfsat förra sommaren. Men jag hittade ett solkit på lookfantastic med solkräm och läppskydd ifrån M.D Formulations för drygt 200 SEK. Onekligen ett bra pris eftersom bara läppskyddet här i Sverige annars tydligen går lös på ca 150 kr...Eftersom jag också skulle behöva ett nytt läppbalsam är detta högintressant för mig. Någon som testat detta solskydd och läppbalsam ifrån M.D formulations och vet om det är värt ca 200 kr?


Hösten 2009 = Mörk läppenna?!!


Det ryktas om att hösten 2009 skall den mörka läpplinjen göra comeback!!! Själv har jag fortfarande traumatiska 90-talsminnen ifån mina ljusa läppar omringade av en mörk läpplinje. Pinsamt. Aldrig att jag kommer börja måla med mörk läppenna och förflytta mig in i skamkompassens epicentrum igen! Nä, det där får 20-åringarna pyssla med, själv är jag för gammal ;-) Men visst är det nostalgiskt så säg:


Ny hudkräm för blankisar!


Jag hade egentligen tänkt utnyttja min 20% rabattcheck på Kicks för inköp av kräm, men jag hann helt enkelt inte nyttja den, utan fick springa in på närmaste apotek och istället införskaffa Vichy normadem kräm och det ångrar jag inte. Nu är det relativt varmt här i norr (nåja 10 grader iallafall) solen behagar titta fram ibland och min hud som är åt det fetare hållet glänser då gärna som en säl i solskenet. Men Vichys kräm sjunker lätt in i huden och även om den inte lämnar hunden matt hela dagen, får den klart godkänt!

Priset var runt 170 kr och nu är jag nyfiken på de övriga produkterna i Vichys sortiment, t.ex. solkrämen för ansiktet med SPF 50 :-)



Försvunnet paket :-(


Tydligen har de skickat min nattinpackning ifrån Hqhair för en månad sedan, så troligtvis har de kommit bort på posten (någon postanställd med behov av vackrare hår kanske varit i farten? ;-))

Nåja. Handlar man så pass mycket via internet som jag gör, är det ändå förunderligt att inte fler saker försvinner! Det värsta tillfället var en gång när ett paket som innehållit produkter för drygt 1000 kr anlände tomt. Efter mycket tjat lyckades jag få företaget att ersätta mig för de förlorade produkterna.

Nåväl. Det blev en SEAH blossom hair mask istället, HQhair var tillmötesgående och skulle ersätta förlusten med pengar eller annan produkt (nattinpackningen var tyvärr slutsåld). Hoppas den kommer snart!


Rihannas nya frisyr...


Kolla vad Rihanna är snygg i sitt nya vårhår:



Silke mot frizzighet!

Jag har beställt en produkt jag länge varit nyfiken på: Farouk Biosilk Silk Therapy! Alltså droppar innehållande b.la. silke som vårdar håret.


Dem har för tredje året i rad blivit utnämnd till bästa produkt mot frissigt hår i den amerikanska tidningen Allures läsaromröstning.

Jag är själv jättenyfiken. När jag var tonåring använde jag Marja Entrich Silkesinpackning och den gjorde håret så otroligt mjukt och glansigt. Är denna produkt lika bra måntro? Finns också som schampoo och vitamincoctailkur.


Nougat London shabby-chic mormorssöta produkter!!!

Åh, kikade in på en nätbutik och upptäckte att de säljer ett märke som heter Nougat London, med de finaste tvålar och annat i de allra vackraste/sötaste burkar och flaskor!

Jag har länge drömt om ett så populärt shabby chic hem, ni vet en sådan där villa med lantlig inredning och hade jag haft det hade jag onekligen velat inreda mitt badrum med dessa ljuvliga burkar och flaskor!

Ögonfröjd:





RSS 2.0