Retro-sminkmärke :-)

Eftersom jag inte bor i en storstad med tillgänglighet till flashiga märken såsom MAC och dylikt, går jag mot strömmen och hoppas för först gången få testa märket Color me beautiful. Det är ett märke vars make up-produkter är årstidsindelade (det handlar alltså om färganalys ) och det verkar vara vanligare med detta märke i t.ex. England, men i Sverige tror jag färganalysen hade sin storhetstid någon gång under 80-talet och därefter sakta fallit i glömska hos många. lite synd kan jag tycka...Jag har dock precis klickat hem två "kalla" läppglans ifrån www.hudoteket.se Mango samt Pink shell. Båda skall vara kalla, rosa skira läppglans, som väl lär dyka upp kommande vecka! Huuuur spännande som helst :-)

Hudoteket verkar för övrigt vara en toppenwebbshop så jag kommer nog beställa schampoo därifrån snart! Personalen var iallafall väldigt tillmötesgående när jag mejlade dem!

Jag tänkte också försöka få tag på en färganalysbok och försöka förkovra mig lite i ämnet!

Pudret....

ifrån I.D Bare Escentuals:  Face Powder Tinted Mineral Veil, är den enda mineralprodukten jag hittills testat och fastnat för (förutom Clear radiance). Idag fick jag hem en ny sådan, så nu väntar jag bara på solen så jag får liiite färg, annars är den för mörk.

Jag brukar sommartid borsta detta puder över en färgad dagkräm, så snabbt, enkelt och fräscht! Det innehåller majsstärkelse och består ju inte av en fet pressad kaka, så det passar bra för oss som lätt blir blanka i huden! Det finns även zink i produkten som dämpar och lugnar ned irritationer som kanske gör huden röd!


Gratis peeling!!

Jag gillar att snåla vara ekonomisk och tänker därför börja med att samla lite gratistips på bloggen.

Jag börjar med ett tips på en sockerscrub Ole Henriksen själv använder (något märkligt att de här superrika experterna ofta använder sig av gratismetoder??) Nåja. Man tar helt enkelt en skvätt sesamolja och blandar med en liten del farinsocker. Jag brukar ta runt en matsked sesamolja och ungefär en tesked sesamolja till ansiktet. Sedan masserar jag försiktigt in det hela och sköljer av med ljummet vatten. Eftersom oljan är väldigt återfuktande blir ansiktet osannolikt lent av denna "kur", den är dessutom väldigt väldoftande!

Givetvis kan denna peeling också användas för att skrubba hela kroppen!

Leave in till håret!


Ja, vad skall man ha för leave-in i håret egentligen?


Nu har jag i alla fall  lagt in en beställning på Sebastians potion 9. Det är en hårkur med massor av oljor som man skall lämna i håret över dagen/natten. Effekten kvarstår under ungefär tre hårtvättar, men man kan använda den dagligen! Nu är mitt hår väldigt torrt efter allt plattande, så trots att jag nyligen klippt mig kände jag att jag vill dundervårda håret med denna produkt i sommar. Annars är TiGis After Party en favorit (fast den är mindre vårdande misstänker jag).

Nåväl. När jag klickade runt på Lookfantastic upptäckte jag dock denna intressanta produkt:



Lookfantastic har den fått toppomdömen. Det är tydligen en leave in-produkt som innehåller  ett unikt ämne som verkar uppbyggande på håret eftersom det frigörs vid värme, tränger in i ytskiktet och lagar det torra och fnöskiga inuti hårstrået! Man ska tydligen massera in det i håret före föning och föna, sedan eventuellt platta det. Enligt omdömena skall håret bli underbart mjukt, glänsande och stärkt, vilket ju låter toppen!

Oj vad det kliade i klickfingret när jag läste om denna produkt, men det blev inget köp då jag tänkte minska på värmeverktygen under denna sommar. Men det blir kanske ett köp i höst...








Nuxe guldolja!


Häromdagen införskaffade jag denna omtalade guldolja:



www.soderfin. se beskriver man produkten så här:

"Multianvändbar Torr Guldolja. De multireflekterande pärlemorpartiklarna i denna gyllene version av Nuxe Prodigieuse ger en underbar lyster och en makalös känsla av glamour.

Resultat: Smidig hy, som framhävs tack vare de reflekterande, gyllena partiklarna
"

Vad anser då jag om denna produkt?

För det första doftar den liksom Nuxes alla produkter underbart! Huden blir svagt guldskimrande, väldoftande och mjuk direkt efter applicering. Jag applicerade den i dekolletaget och på benen, men den lär även kunna användas i håret! Det uppstod ingen fet känsla, utan bara "glamour" som Söderfin skriver.

Jag kan bara lovorda denna olja. Den enda nackdelen jag kan se är att de flesta guldskrimrande partiklarna försvinner relativt snabbt. Betyget blir därför 4/5.

Massa beautyshopping för solkyssar!!!

Igår letade jag förtvivlat en frisör med rimlig väntetid på drop in, men det var fullt av folk på varje salong. Förmodar att massor med folk vill vara fina i håret till studenten, skolavslutningar och annat! Till slut gav jag upp (får boka tid istället) och tröstshoppade lite beautygrejor istället :-)

Det som invandlades var Make up stores ögonpenna i "Dark chocolate", Make up stores "Cover all mix dark" (som jag hoppas kunna blanda till en nyans som passar en solkysst hud) Lumene ögonprimer (jag har aldrig testat en sådan produkt så det blir ju jättespännande) Kanebo puder, det omtalade pudret jag älskar i en mörkare nyans för att passa mig när jag blir "solkysst" samt Smashbox läppstift i färgen "flirty". Läppstiftet är i en rätt stark, kall rosa nyans (fuschia) och verkar vara pigmentrikt. Jag pussade katten igår och det verkar vara väldigt kyssvänligt för även om katten blev rosa, satt en hel del av läppstiftet kvar ;-)

Jag kommer recensera Lumene ögonprimer efter helgen då jag hunnit prova den!

För övrigt tycker jag att både Make up store och Smashbox har två sortiment jag borde kika närmare på, mycket fint finns det där nu!!!



Vichy aqualia thermal (light)


Nu har jag testat ännu en produkt ifrån Vichy på Apoteket. Jag gillar ju Normaderm dagkräm, men denna kräm Vichy aqualia thermal light är något mer fuktgivande, fast den känns ändå inte fet på huden. Den känns som en sval, svagt och behagligt parfymerad gelé och sjunker omedelbart in. Inga klistriga hinnor här inte! Passar en fet hud som behöver en liten fuktboost. Jag tycker det är en perfekt sommarkräm. Pris ca 170 kr.


Baddräkt man blir brun med!

Men risk för att detta blir en baddräktsblogg: Hos www.designandmakeup.se hittade jag information om den är baddräkten:






Detta är alltså en baddräkt som är sydd i ett specialtyg med miljontals små hål. Låter väl mindre bra, men hålen är osynliga och släpper endast igenom ungefär 80% av somstrålarna. Genomskinligheten är således en synvilla och det enda som händer är att kroppen blir i stort sätt helt brun utan att man behöver strutta omkring naken.

Fungerar detta verkligen gissar jag att snart kommer de flesta badkläder vara tillverkade i detta eminenta material :-)


(Källa:http://www.kiniki.blogspot.com/
)


RSS 2.0