Stormarknadssmink!


Häromdagen när jag slank in på Coop tassade jag förbi hygienhyllorna och fann då ett sminkmärke som heter N.Y.C. Detta var för mig ett nytt märke (förutom att jag sett det på Jeans blogg), men jag noterade direkt att de hade mängder med rosa läppstift i diverse härliga nyanser. Jag slog till och köpte en kall, rosa nyans vid namn Blossom (för ca 50 kr).

Man får vara medveten om att ett läppstift ifrån detta märke kräver påbättring efter varje måltid (då det i princip försvunnit), men jag tycker absolut det fungerar väl som ett vardagsläppstift. Färgerna är så fina, läppstiftet känns krämigt och ganska täckande, ja, några rosa läppstift ifrån detta märke måste jag bunkra upp (eftersom jag i princip aldrig besöker stormarknader annars).

Schampoo för knasig hårbotten!

Jag har periodvis haft problem med kliande och flagande hårbotten, men nu var det ett par år sedan sist.


För några dagar sedan uppstod dock bekymret ånyo, varpå jag la in en beställning på www. baresso.se. Det är en nätbutik jag tycker är mycket bra. Tyvärr är jag lite less på exempelvis www.hqhair.com. Min inpackning som jag beställde på www.hqhair.com, ( för en månad sedan) finns tydligen inte på lagret (som det stod på sajten) och jag väntar tålmodigt medan håret blir allt risigare...Hos www.baresso.se är vissa produkter dyrare än t.ex. på hqhair.com men man slipper vänta i flera veckor på produkterna (Baresso har alltid skickat till mig på maximalt tre dagar!) och ibland kan det ju vara värt 50-100 kr att få den servicen. Toppen då man är i akut behov av hjälp! Nåja, nog med reklam för Baresso ;-)

Det jag idag fick hem i brevlådan är jordens bästa schampoo för hårbottentrubbel! Det är ett rätt oangenämt något tjärdoftande schampoo ifrån Cutrin som heter Bio + specialschampoo. Det finns massor med varianter i den Bio + serien (b.la activeserien för jätteallvarliga problem) och även en toppenbra vätska man kan spruta i hårbotten som kurerar, samt peelingmasker och jox!

Med frakten inräknat kostar schampoot ca 150 kr ifrån Baresso, men det är det lätt värt!

Men nu är schamppot här och det är bra mot normal hårbotten och mjäll, men om jag nu har flagor på grund av torr hårbotten är det deras sensitive schampoo som gäller.

Å, vad roligt det ska bli att tvätta håret imorgon! (visst är man knasig ;-))


Underbar barnvårjacka!


Åh, tittade in på www.norrbaggen.se och hittade denna underbara flickjacka.

Nu har jag ju dock köpt vårjacka till dottern för över tusen kronor så den här kommer jag nog bara att drömma om. Men den är onekligen tjusig tycker jag. Passar såväl vardag som fest!


Palette-cravings!!!!


Häromdagen var jag på Kicks och frossade. Egentligen skulle jag köpa ett rosa läppglans (hittade dock inget fint till bra pris) men däremot hittade jag fina ögonskuggspaletter ifrån Rubinstein. Jag är linsbärare och kan därför inte ha ögonskuggor som smular sig för mycket (t ex. IsaDoras) för de faller ned och lägger sig som ett lager mjöl på linserna. Men jag har god erfarenhet av Rubinsteins skuggor, de är tunna, pigmentrika, "silkiga" och hållfasta.

Nu hittade jag alltså två paletter jag föll för. Såg inget pris, men gissar på 4-500 kr...tyvärr kostar ju ofta en ögonskugga runt 200 kr hos det märket så det verkar som ett troligt pris.

De paletter jag föll för var Mystic Mauve i otroligt fina lila nyanser, samt den här med mer vardagsnära toner:



Jag har aldrig ägt en sminkpalett i hela mitt liv, så jag tycker faktiskt det är en mänsklig rättighet att jag får köpa den här :-P

Söta örhängen!

Igår var dottern hos lokala frisören och då upptäckte jag att hon säljer Blomdahs "medicinskt" utvecklade örhängen (skall motverka nickelallergi). Eftersom jag bara använder nickeltestade örhängen köpte jag ett par Tanzanite, och det lär ju bli fler eftersom jag nästan bor granne med salongen i vårt lilla samhälle med bara 200 invåndare...en ICA-butik och bilverkstad. Roligt att man kan hitta så fina saker nästgårds, det bor mest pensionärer här så det är lite ont om glitter och glam (av någon orsak).

De här örhängena är väl egentligen kanske lite barnsliga(?) men jag tycker de är söta och det tyckte även dottern så vi kan ju använda dem båda två :-)

249 kr kostade de:


Recension av Good morning skin serum!


Jag har nu testat Elizabeth Ardens omtalade Good morning skin serum som kommer i pumpflaska om 15 ml och kostar ca 250 kr på Hqhair (om jag inte missminner mig). Orsaken till att jag köpte produkten var att jag ville råda bot på min fnasighet och bli allmänt "snyggare" ;-) Produkten utlovar förvisso ingen fuktkick, men jag chansade ändå på att det skulle ha den effekten. På bruksanvisningen verkar syftet med produkten mest vara att den skall fungera som primer samt ge en vitminkick.

Nåväl. Vad anser jag då? För det första är konstistensen relativt tjock, vilket jag gillar. Det känns verkligen som ett hårserum och jag upplever den som rätt dryg. Doften är neutral och huden känns svagt pudrig efter appliceringen, nice! Men...den stora frågan är, vad är meningen med produkten? För så mycket mer än så tycker jag faktiskt inte att den gör! Har man problem med verkligt torra partier räcker den definitivt inte till som komlement, utan då känns den rätt meningslös. Med lite god vilja kanske man dock kan tycka sig se att den mimimerar fina torrhetslinjer...?

Mitt "betyg" blir 2/5. Hade den varit billigare per mililiter hade den fått en trea.

Jobbigt med jobb...



Å jisses...att jobba heltid och dessutom pendla 3 timmar per dag är ingen barnlek. Jobbet är dessutom sådant att det måste förberedas hemma på kvällarna.... Jag har inte ens haft tid att noppa ögonbrynen. Men idag är jag ledig och ska göra lite påskfint här hemma och - noppa ögonbrynen- och surfa på internet! Sköööööönt!

RSS 2.0