Mitt rosa liv!




Idag när  jag skulle inhandla kurslitteratur sprang jag ju rakt in i bokreans varma famn! Nu har jag förvisso kluvna känslor inför bokrean - det är ofta specialtillverkade cartonageböcker som säljs (= sämre kvalité än inbundna) samt att nätbokhandlarna i regel har samma priser året runt, som de har på bokrean...Men det hindrar ju inte mig att köpa böcker på bokrean, för det är speciellt att köpa litteratur "live" tycker jag, att slå till direkt efter att man bläddrat lite.

Vad som idag inhandlades var bland annat barnboken Mitt rosa liv av Amanda Eriksson. Detta är henne första egna bilderbok och den har hon lyckats bra med tycker jag! Uppföljare med andra färgteman är tydligen på gång :-)

Denna bok riktar sig till barn i förskoleåldern och handlar om en företagsam liten tjej, i just den åldern.  Huvudpersonen drömmer om en rosa tillvaro (rent konkret), men hennes mamma har inte tid att hjälpa henne att ordna det, varpå morfar hjälper till genom att sätta sig vid symaskinen e.t.c. Genomtänkt genusaspekt med en huslig morfar och tuff, rosa tjej, men utan att kännas för PK tillrättalagd, tycker jag. Ett stort plus är att man också indirekt via berättelsen får tips på kreativ pysseltips :-)

Språket är enkelt, med en humoristisk underton. Texterna är inte för långa och bilderna bedårande. Ca 50 kr på bokrean (internet). Ska du på bokrean köpa en bok till lilltjejen i prinsessåldern, köp den här!

Betyg: 5/5

Kattbett och utslagna tänder...


har vi tampats med här hemma den senaste tiden då det gäller barnen. Nåja, inte fullt så dramatiskt, men nästan :-( Jag hade ingen aning om att kattbett faktiskt oftast är farligare än hundbett! Tydligen bär 50% av alla katter på en bakterie i munnen ( Pasteurella multocida) som är väldigt farlig och lättöverförd då de små liven har så vassa hörntänder och således kan bita så djupt! Risken finns också att de då skadar senor och annat i exempelvis armar och ben!

Egentligen rekommenderade vår akut att man alltid åker in och gör en undersökning av barn som blivit kattbitna, men vi avvaktade och tror inte att dottern är smittad (det brukar visa sig väldigt fort). Men jag blev livrädd då jag såg hennes blå, uppsvällda arm med blodiga, tydliga tandradsavtryck ifrån katten! Tänkte ju både på stelkramp, blodförgiftning och ledskador.

Jag har dock spritat tandavtrycket ofta och det verkar som sagt, ge med sig. Mannen jobbar i sjukvården så han kom hem med medicin vi kan ta ifall hon skulle visa tecken på infektion.

Sonens tänder verkar inte heller allt för illa åtgågna (han krockade med en pojke på förskolan) Tur för han har så jättevackra tänder min son (till skillnad mot för mig)!


Tramsigt om kosmetika!

Hudexperten Marie Lodén tycker i en artikel (http://dn.se/nyheter/sverige/studier-om-kosmetika-mest-trams-1.653462) apropå sin bok, att det behövs en universitetsutbildning i kosmetik och det håller jag med om. Egentligen är det märkligt att man får fortsätta marknadsföra krämer och smink med argument som är rent kvacksalveri (att krämer exempelvis innehåller undergörande kemiska saker med omöjliga namn, såsom "polyfibrelastine-sackarid-aniage-magic-molekyler" samt annat trams) . Att man inte ingriper mot detta visar kanske på kosemtikans låga status. Det här med vetenskap är inte så jätteviktigt då det gäller att förhindra vidskepelse och folktro gällande kosmetiska produkter! Att medelålders kvinnor i jakt på ungdomlighet slänger ut 1000 kr för en "högttechkräm" är ju bara bra gällande att hålla det kommersiella maskineriet välsmort!

Nu är jag kanske inte den mest återhållsamma konsumenten då det kommer till kosmetik, men då det kommer till allt för ovetenskapliga påståenden som hävdar sina vetenskapliga belägg, blir jag putt och vägrar köpa, vilket jag tycker att alla borde göra!


Pinuppor på väg ;-)


Åh, jag måste tillstå att jag har en förkärlek för pinuppor. Blev därför så otroligt glad när jag precis vann en auktion på Tradera med dessa läckra pinuppaörhängen :-) Tydligen ingår de i Pilgrims "Las vegaskollekrion" och jag blev eld och lågor, skulle ju vilja ha ett matchande halsband (samt armband, hi,hi) till, så jag googlade men fann ingenting om någon Las Vegaskollektion hos Pilgrim...Vet därför inte om jag råkat köpa någonslags Pilgrimkopia(?) men säljaren hade många positiva omdömen, så jag hoppas och tror inte det!

Här är en tyvärr något suddig bild på örhängena som är på väg:


Otroligt fina linnen!


Åååååh! Bland annat dessa linnen säljer en tjej som är såååå duktig på att rita! Det är alltså egenhändigt konstruerade tryck! Otroligt fina! Jag lånade bilderna ifrån hennes blogg så ni kan få se dem! ( http://emmadamm.blogg.se/category/t-shirts.html)

Visst är jag i behov av minst ett nytt linne! Visst? :-P





Denimleggings!


Jag har ju tidigare förfasat mig över min egen klädstil här hemma (mysbyxor, pyjamas alt.polkagrisrandiga långkalsonger). På universitetet är jag oftast klädd i jeans och topp (unikt, va?), men så fort jag kommer hem åker dessa kläder av och myspysutstyrseln på.

Jag har länge varit anti trenden med leggings och fnyst att de är minsann inte bättre än långkallingar. Nu har jag dock reviderat min uppfattning. Jag är ju ändå klädd i långkallingar här hemma, då kan jag väl lika gärna införskaffa snygga "långkallingar", d.v.s leggnings? För det är ju inte allt för vackert med mina gamla, pösiga benutstyrslar här hemma :-D

Häromdagen hittade jag dessutom något så unikt som en blogg som säljer kläder! Och där fanns...tadaaaa....leggings som ser ut som jeans!!! Med andra ord: Perfekt för en jeansgalning som mig!

Sajten heter Mandeldesin ( http://www.mandeldesign.se/fashion/blog.asp) och tyvärr visade sig mina eftertraktade denimleggnings vara slutsålda, men de återkommer i Mars!


Vinn en goodiebag!

på www.http://beleza.blogg.se/ kan man vinna en goodiebag som jag tycker ser trevlig ut! Eller hur?


Slackerkväll!

Ikväll har jag huserat på Familjeliv.se, världens bästa sajt enligt mig! Så många livsöden man får ta del av...klicka er dit om ni aldrig varit där tycker jag!

Annars dricker jag orientaliskt té och lägger (halleluja!) en ansiktsmask. Jag ger Cliniques 15-minutes Turnaround facial en ny chans. Antingen är jag för korkad för att begripa mig på hur man använder sig av den här masken som tydligen ska dra/gnuggas bort eller är Clinique för korkade för att tillverka en vettig ansiktsmask, men jag kan då inte dra/gnugga bort den här klisterliknande sörjan om jag får uttrycka mig så brutalt ;-) Men det känns ju alltid bra att "ta hand om sin hud"!


Viva, Viva la Diva!


Jag har ju glömt bort att jag köpt på mig två glittriga flytande eyeliners ifrån märket Viva La Diva. Men nu ska jag ge mitt utlåtande om dessa glittrande tingestar. Mina varianter är i silver samt lila.

Även om  jag tycker att dessa produkter inte dikrekt öser ut glitter över ögonfranspartiet, anser jag ändå att det är ett bra köp då de kostar runt 60 kr/st. Om man vill kan man låta produkten torka och lägga på ytterligare ett lager för glittrigare effekt. Produkten känns väldigt mild och fin tycker jag, men eftertraktar man ett superglittrigt reultat a´la discokula rekommenderar jag nog att man istället köper ett glitter i pulverform på t ex Make Up store, och att man fixerar det med något längst fransraden. Men för oss som vill ha ett mer diskret glitter är detta en bra produkt!

Mitt betyg blir: 3.5/5

Valentin är visst värt att firas!



Det har knappast undgått någon att "Alla hjärtans dag" inföll igår. Här hemma firade vi med tacos, blommor och leksaker. Visst är Valentin kommersiellt utnyttjat, men det finns mycket som är kommersiellt och allt kommersiellt är knappast av ondo. Konsumtion skapar också arbetstillfällen, någonting vi inte har överflöd av numera...

Nåväl. Jag blev nyfiken på varför Valentin började firas när jag på The Body shops hemsida läste en rätt fantastiskt romantisk version, om någon man vid namn Valentin som i allra största hemlighet, enligt den antika mytologin, skall ha parat ihop personer.

Denna version visade sig vid närmare efterforskningar inte stämma. Valentin tycks rätt och slätt vara en vårfest med antika anor. Att Valentin infaller just nu under året beror på att man under antiken ansåg att fåglarna började svärma för varandra just vid denna tidpunkt. Under medeltiden utvecklades faktiskt också en särskild sorts valentinpoesi. Detta var rimmade kärleksbrev, vilka ynglingar uppvaktade föremålen för sin åtrå med! Romantiskt så det förslår alltså! Charles d'Orléans var en av de tidigaste författarna av sådan valentinpoesi!

Valentin tycks dock ha fått fäste i Sverige först under 1960-talet, för att få ett rejält uppsving under 90-talet. Vanligast här är att man ger varandra blommor eller kort.

Det är således sant att Valentin är ett ytterst kommersiellt påfund här  Sverige eftersom våren knappast börjar här i februaris mitt. Men jag anser ändå mot bakgrund av Valentins historia som trots avsaknad av hemliga giftermål, glöder av romantiska handlingar, att det är en av våra allra finaste högtider!

Smakprov på medeltida valentinpoesi:


RONDEL:

(CHARLES D'ORLEANS, 1391-1465)

[To his Mistress, to succour his heart that is beleaguered by
jealousy.]

Strengthen, my Love, this castle of my heart,
And with some store of pleasure give me aid,
For Jealousy, with all them of his part,
Strong siege about the weary tower has laid.
Nay, if to break his bands thou art afraid,
Too weak to make his cruel force depart,
Strengthen at least this castle of my heart,
And with some store of pleasure give me aid.
Nay, let not Jealousy, for all his art
Be master, and the tower in ruin laid,
That still, ah Love! thy gracious rule obeyed.
Advance, and give me succour of thy part;
Strengthen, my Love, this castle of my heart
.

Vackert!! Tänk att det är skrivet för så längesedan! Nästa år ska jag nog minsann försöka författa ett litet valentinpoem till maken ;-)






Islyktepyssel!


Idag har jag gjort en islykta för att piffa upp det här utomhus. Just nu är det ofta -20-30 grader och sällan sol (d.v.s rätt deprimerande), men då kan man ju passa på att, när mörkret fallit, ställa några vackra islyktor i den fluffiga, gnistrande snön :-)

Jag gör mina islyktor genom att ta en hink i önskad storlek och fylla den med vatten. Därefter droppar jag i karamellfärg ( idag röd, det blir ju rosa ;-)) och sedan ställer jag en mindre hink i den större hinken, samt lägger en tyngd i den lilla hinken. På detta sätt får man en fördjupning att då lyktan är klar, ställa sina ljus i! Hinkarna skall stå utomhus under natten för att frysa. Efterföljande dag är det bara att ta bort den lilla hinken och placera ut sina tända ljus och njuta!

Sachajuan straight out gel!


Nu har jag under en veckas tid testat min nya straight out gel ifrån Sachajuan. Den var relativt dyr (165 kr) så jag var vid inköpet smått orolig att den skulle ge ett fettdrypande hår, dofta skunk eller vara allmänt urdålig. Produkten tycks inte vara så väl beprövad, så det kändes onekligen som ett "gris-i-säcken-köp". Kan lugna er med att ingen av mina farhårgor infriades :-)

Enligt flaskan skall produkten skydda mot värme samt slitage och ge ett hållbart, rakt silkesmjukt och glansigt hår. Min åsikt är att alla dessa lovord infrias, även om man i mitt tycke aldrig kan få för mycket glans (d.v.s. det är inte fel att kompletera med en glansspray). Att flaskan dessutom är tråksnygg gör inte produkten sämre.

Nu är jag nyfiken på andra produkter av Sachajuan, har sett att t.o.m Apoteket saluför dessa numera!

Att leva för evigt (ung)?


Hälsokostbranchen har ju nu (delvis med  mer eller mindre seriös forskningsanknytning) under ett antal åt (sedan 50-talet faktiskt)  försökt tuta i oss konsumenter att vi bör äta antioxidanter för att "bromsa åldrandet" och det låter ju onekligen positivt för oss levnadsglada! Även kosemetikaindustrin använder sig flitigt av antioxidantterorin.

Men...idag läser jag i senaste numret av "Läkartidningen" att ytterligare ett forskarteam i  tidskriften "Genes and development", klarlagt att antioxidanter inte bromsar åldrandet!  Forskarteamet menar att kunskapen om vilka faktorer som på cellnivå påverkar åldrandet ännu är mycket begränsad, men att en oxiderande skada på cellerna inte är av betydelse för själva åldrandeprocessen.

Nåja, bara att bita i det sura äpplet för det är ju fortfarande inte onyttigt att äta t ex frukt, även om det sannolikt alltså inte gör oss varken forever young eller till still-going-strong-fossiler. Och glädjande är ju att medelåldern trots allt hela tiden ökar i västvärlden :-)


Pussmun redo!


Sprang in på The Body Shop igår, grabbade tag i ett läppstift och sprang ut :-) Den trevliga tjejen i kassan var förundrad över bristen på eftertanke *ler*, men jag förälskade mig omedelbart i ett av vårkollektionens läppstift (nr 03) Det är ett fuchiarosa skirt läppstift i otroligt söt, blommig hylsa och dessutom till extrapris: 95 kr istället för sedvanliga 149 kr! Det är faktiskt väldigt likt mitt Estee Lauder läppstift både till färg och konsistens. Konsistensen är relativt skir, den är mer som ett återfuktande läppbalsam, än som ett torrt läppstift. Jag tycker dock att hållfastheten (kyssäktheten...finns det adjektivet?) är bättre hos detta stift än hos Estee Lauder, och det är ju trevligt med tanke på prisskillnaden om sisådär 100-150 kr! Ibland kan återfuktande läppstift ha väldigt dålig hållfasthet, men så är inte fallet här anser jag, ändå är det relativt pigmentrikt utan att alltså kännas som ett lock på läpparna

Lägger in en bild på underverket (bild: thebodyshop.se), det är det "mest rosa" jag köpt:


Underbara underlivet!


Pustar precis ut efter att ha vallat barnen i skidspåret i ett par timmar. Nu ska jag snart göra mig i ordning inför morgondagens bestyr. Är nämligen en hatar-att-duscha-på-morgonen-människa, så ikväll ska lurvet på benen bort samt kroppen tvagas lite extra noga. Imorgon ska jag på gynbesök *hm*. Någon stackars student ska försöka förstå sig på mitt just nu omöjliga, men givetvis underbara, underliv! Känner mig ofta så dum när jag ska på gynbesök, men brukar kännas bättre om benen är fina och så. Inte för att jag tror läkaren bryr sig så mycket om mina ben, men så känner jag iallafall :-)

Tror jag kommer få en förfrågan om jag vill ta ut min spiral och jag vill verkligen inte ha en ny isådanafall,  kommer dock inte heller på ett bättre alternativ. Bebis kanske? ;-)


Piffigt ur Pilgrims vårkollektion!


Fick ett oemotståndligt nyhetsbrev ifrån webshopen Jewel.se, där man meddelade att de har ett erbjudande fram till den 15 februari (om jag inte missminner mig): De skrev att om man handlar ett smycke ur Pilgrims vårkollektion, får man köpa ett annat smycke ur samma kollektion för halva priset! Jag föredrar stilrena, men samtidigt lite "roliga" smycken och föll pladask för serien "Calla" i rosa. Min man är urdålig på Valentinepresenter (inte jag ;-)), men jag kommer nog klicka hem Callahalsbandet med matchande örhängen för halva priset, bara för att rent konkret denna kärlekshelg manifestera att jag älskar mig själv så himla mycket! Det skulle innebära att jag får matchande och våriga örhängen samt halsband för ca 400 kr, inte så dåligt!

Bild på Calla halsband i rosa ifrån Jewel.se:


Apoliva ifrån apoteket och bronzepuder!


I helgen vrålgästade jag en kompis och passade då på att testa lite saker i hennes badrumsskåp!

B.l.a. testades Apolivas dagkräm och den kändes "mild och lättflytande". Ingen kräm jag skulle köpa om det inte var jättekris i kassan och allt utom apoteket vore stängt. Men även då skulle  jag hellre välja en kräm ifrån Aco. Apolivas stick mot torra läppar kändes väldigt likt Lypsyl, föredrar hellre det hederliga Försvarets hudsalva eller det barnsliga Bamses stick för torra läppar!

Nåväl. Testade också ett bronzingpuder. Jag är ju lite sen i svängarna då det gäller "must-haves" men insåg direkt att ett bronzepuder, måste införskaffas, snarast! Så otroligt enkelt att bara borsta på lite puder t ex på kindben, panna samt haka, och genast se förtrollande fräsch ut! Märket jag testade var Loréals (Glam Bronze). Jag kommer att titta på Make up alley för att se vilka bronzers som rekommenderas där. Tips någon?

Vågar man sig på Yves Roccher?


Öppnade ett erbjudande ifrån Yves Rocher och insåg att detta företag ju tillhandahåller den vaniljdoft jag så länge eftertraktat! För ynka 39 kr får man en eau de toilette sant duschgel i matchande doft!

Men frågan är ju dock om man vågar ge sig i lag med detta företag? Var kund där för några år sedan, och det var förvisso före internets genombrott, men då fick man hutlösa reklamerbjudenden ifrån Yves Rocher i brevlådan var och varannan vecka. Är denna vanlijdoft värd risken att drunkna i reklam?.

Jag är ju dålig på att stå emot doftfrestelser så det blir nog så att jag kommer berika pappersinsamlingen lite mer framöver. I några år. Allt för att få dofta vanlj :-) (bor i norr så ingen Yves Rocherbutik IRL finns här).

Vackra smycken, tävla!


Har du en blogg och vill tävla om ett vackert smycke, kika då i här : http://bambii.blogg.se/2009/january/-tavling-vinn-thomas-sabo-berlocker.html

Fin under kläder och täcke....


Ååååh, jag MÅSTE uppdatera min troslåda samt nattkläderna. Tycker riktigt synd om min man faktiskt. Just nu "lever" jag i (polkagrisrandiga eller grisskära) långkalsonger både dag och natt här hemma. Jag struttar även runt i hans gamla avlagda kalsonger (my gosh, som alla fashionistas skulle säga och himla med ögonen ;-))

Kikade nyss in på lindex online shop och hittade fina sidennattlinnen för halva priset. Nu är det -20 grader här och rätt kallt nattetid i vårt gamla hus så flanellpyjamas kanske känns mer aktuellt, men det blir väl varmare snart?! Jag föll dock för dessa söta nattlinnen, som finns i både blommigt, vitt och svart!


(Bild: www.lindex.se)

Bada i ett kar choklad?


Jag är måhända ett kommersiellt offer, men firar det mesta som kan firas. Såg precis att www.eleven.se har extrapris på dessa små "chokladhjärtan" som löser upp sig i badvattnet, ångar upp ljuvlig chokladdoft, samtidigt som kakaosmöret mjukgör huden! Kanske kan vara en idé inför alla hjärtans dag?


OPI Body mist!


De flesta känner väl till OPI Avojiuce-serie, och den serien har faktiskt också ett gäng body mists/splashes! En body mist kan beskrivas som ett doftvatten som förstärker känslan av nyduschad ett tag, och man kan ju även givetvis använda den som en "raggardusch" under dagen när helst man vill dofta nyduchad :-) Denna typ av produkt är väldigt populär i USA, där den kan köpas överallt, men tyvärr är den svårare att få tag på här. Jag köpte min på Nails body& Beauty! (Internet alltså)

Avojuice body splash "Cran&Berry är en bärig och ung doft, som jag absolut gillar. I början har den en lite stickig doft av alkohol, men den avdunstar jättefort!

Ett perfekt köp för den som gillar Avojuice handkrämer m.m.


RSS 2.0